Mutfak Sanatları Akademisi (MSA): Yiyecek-İçecek Eğitiminde Dünya Lideri

Mutfak Sanatları Akademisi'nin (MSA) Türkiye'nin lider aşçılık okulu olma hikayesini keşfedin. Uluslararası City & Guilds diploması, profesyonel eğitimleri ve sektöre yön veren vizyonuyla gastronomiye nasıl damga vurduğunu öğrenin.

Kapak Fotoğrafı Kaynak:Analiz

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), 2004 yılında kurulmuş olup, bugün verdiği ayrıcalıklı eğitimle dünyanın en iyi aşçılık eğitim kurumları arasında gösterilmektedir. Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek-içecek eğitim merkezi olan MSA, City & Guilds tarafından dünyanın en iyi iki aşçılık eğitim kurumu arasında seçilmiştir. Kurucu Mehmet Aksel, 2010 yılında uluslararası alanda Yılın Girişimcisi seçilerek Endeavor ödülüne layık görülmüştür. MSA, sadece Türkiye'ye değil, dünyanın her yerine şef adayları yetiştirme misyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fotoğraf Kaynak: Yerel Haber

Eğitim Kalitesi ve Uluslararası Akreditasyon

MSA, verdiği eğitimlerin kalitesini ulusal ve uluslararası onaylarla kanıtlamış, Türkiye’deki tek eğitim kurumudur.

  • Uluslararası Onaylar: Kurum, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir özel eğitim kurumu olmasının yanı sıra; turizm ve ağırlama sektörünün en iddialı mesleki eğitim akreditörlerinden olan Confederation of Tourism & Hospitality (CTH), İngiltere kökenli City & Guilds, İskoç SQA ve Pearson/Ed Excel tarafından onaylı Türkiye'deki tek eğitim kurumudur.
  • Eğitimde Mükemmellik: Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından "Dünyada Eğitim Kalitesi En Yüksek Profesyonel Aşçılık Okulu" seçilmiştir.
  • İşgücü Katkısı: MSA, her yıl 1200’ü aşkın profesyonel şef adayını iş hayatına kazandırmaktadır. Ayrıca, kendi işletmesini açma hedefi olan kişilere yönelik düzenlenen programlarla, profesyonel işletmecilerin her türlü bilgi ve donanımla yetişmesini sağlamaktadır.
  • Mezun Başarısı: Toplam mezun öğrenci sayısı 20.000'in üzerindedir. Bu mezunlardan 495’i kendi işletmesini açmış, 135’i ise yurt dışında çalışmaktadır.

Kadrosundaki tam zamanlı 24 eğitmen şefin yanı sıra, her yıl 30’dan fazla yerli ve yabancı profesyonel şefi ders ve demolarla öğrencileriyle buluşturan tek mutfak okuludur.

Fotoğraf Kaynak: Türkiye Turizm

Kampüs İmkanları ve Kurumsal Hizmetler

MSA, eğitim kalitesini destekleyen, Türkiye'deki en büyük ve en donanımlı kampüse sahiptir.

  • Benzersiz Kampüs Donanımı: Kampüste; profesyonel aşçılık, profesyonel pasta-ekmekçilik eğitim mutfakları, uygulamalı barmenlik ve miksoloji sınıfı ile özel tasarlanmış şarap mahzeni yer almaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek mutfak oditoryumu ile Uzmanlık ve Nadir Eserler Kütüphanesi de kampüste bulunmaktadır.
  • Kurumsal Etkinlikler: Kurum, marka veya şirketlere özel etkinlik, toplantı ve workshop’lar organize etmektedir. 400’ün üzerinde marka ile kurumsal etkinlikler ve özel mutfak projeleri gerçekleştirmiştir. Bu etkinliklerde, 28 kişi profesyonel şefler ile aynı anda çalışabilmektedir.
  • Sektör Desteği: MSA, yiyecek-içecek alanında Ar-Ge projeleri, menü ve ürün geliştirme, insan kaynakları desteği vermektedir. Ayrıca kampüs donanımı ve ders malzemeleri için sektörlerinin önde gelen 60 markası ile iş ortaklığı yapmaktadır.

Her yıl 400'e yakın mutfak etkinliğinde 20.000'i aşkın mutfak meraklısı ağırlanmaktadır.

Fotoğraf Kaynak: MSA

Türkiye Mutfağının Küresel Temsilcisi

MSA, sunduğu eğitim kalitesi ve sektörel destekle Türkiye’nin yiyecek-içecek sektöründeki konumunu güçlendirmektedir. “Dünyaya Türk Mutfağı” hareketini başlatan, Türk Mutfağı konusunda ilk ve tek uluslararası sertifikalı eğitim tasarlayan tek mutfak okuludur. Ayrıca Bocuse d'Or Türkiye ve Chaîne des Rôtisseurs gibi dünyaca ünlü organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. mutfaktakariyer.com platformunu hayata geçirerek mezunlarla işletmeleri dünyanın her yerinden bir araya getiren Akademi, bu geniş kapsamlı çalışmalarıyla sektörün geleceğine yön vermektedir.

 İçerik Kaynak:MSA

Yorum Yap